Bazı sosyal medya hesaplarından Gölbaşı Çocuk Evleri Sitesi'ne deprem bölgesinden 400 çocuğun getirildiğini ve kıyafet ihtiyaçlarının olduğu yönünde yapılan paylaşımların ardından Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan’dan açıklama geldi.

Birçok kişi tarafından yapılan bu paylaşımların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan Gölbaşı Çocuk Evleri Sitesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Ilıkan yetkililerle görüşmesinin ardından bir açıklama yaparak bu bilgilerin doğruyu yansıtmadığını, Çocuk Evleri Sitesi'ne deprem bölgesinden 5-6 çocuğun getirildiğini ve tüm ihtiyaçlarının giderildiğini açıkladı.

Ilıkan “insanların bu yardım enerjilerine doğru bilgiyi doğru bir şekilde ulaştırmak gerekiyor. Çünkü yanlış bilgi paylaşıldığı zamanda hem zaman hem de enerji kaybettiriyor. Ayrıca bu insanların birbirlerine olan güvenini sarsıyor. İki gündür Gölbaşı’nda ki çocuk evleri ile ilgili bir paylaşım var. Buraya deprem bölgesine 400 çocuğun getirildiği ve ihtiyaçların olduğuna dair paylaşımlar yapılıyor. Vatandaşlarımızda bununla ilgili hem bilgi paylaşmaya çalışıyor hem de yardım getirmeye çalışıyor. Burada doğru olan şu buraya birkaç çocuğumuz geldi ve gelmeden öncede buradan ki tüm hazırlıklar yapıldı tüm ihtiyaçları karşılandı” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, hayırseverler vatandaşların ilgisine ve teveccühüne de ayrıca teşekkür etti.