Kahramanmaraş depreminin ardından Mamak Belediyesi’nde deprem seferberliği ilan edildi, belediyenin tüm imkanları deprem bölgesine taşındı. Gönderilen 150 kişilik ekip, mobil aşevi, mobil şarj istasyonu, iş makinası ekskavatör ve çay çorba aracı ve yardım kampanyası ile toplanan ve gıda, giyim, ısıtıcı, battaniye gibi ihtiyaçlardan oluşan 3 yardım TIRının ardından takviye ekipler de yola çıktı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, MAKUT takviye ekibi ve gönüllü belediye çalışanları ile birlikte bölgeye gitti. Mamak Arama Kurtarma TİMi bölgede insanüstü bir çaba ile çalışıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan Mamak Belediyesi ekibini ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

“Zorlu ve çok riskli bir çalışma yürütüyor ekibimiz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Arama kurtarma ekiplerimiz Hatay’da enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Antakya Öğretmenevi yakınında bir binada arama çalışmalarımız sürüyor. Rabbim yardımcıları olsun. Zorlu ve çok riskli bir çalışma yürütüyor ekibimiz. MAKUT Arama Kurtarma Ekibimiz Hatay Payas’ta da canla başla çalışıyor. Bir canı kurtarmak dünyaya bedel. Allah yardımcıları olsun. Çok biyik bir afetle karşı karşıyayız. Aşevimizde depremzede vatandaşlarımızla konuştuk. Ulaştırdığımız mobil şarj istasyonumuz da burada önemli bir ihtiyacı karşılamış. Destek ekibimize, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Dualarımız göçük altında kalanlarla” dedi.