6 Şubat 2023 tarihinde “Asrın Felaketi” diye tabir edilen yaklaşık 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem felaketinden sonra gücümüz ve etkinlik alanımız nispetinde çalışmaya gayret ettik. İlk etapta çeşitli STK’larla ortaklaşa arama kurtarma faaliyetlerimize destek olma adına gönüllülerin sevk edilmesi kurtarma çalışmalarına yönelik alet, araç gereç (2 iş makinası, 2 low bet), lojistik araçları temini sağlandı.

Ardından yaşam ihtiyaç malzemeleri yine kardeş STK’larla ortaklaşa 1 tır, 1 kamyon, 7 kamyonet hafif ticari araçlarla birlikte gönüllülerimizin ve dernek yöneticilerimizin refakatiyle bölgeye ulaştırıldı. 6 Şubat’tan itibaren de Ankara’mızın gerek merkez gerek ilçelerine gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında gönüllülerimiz ve üyelerimiz arasında köprü görevi yapıyor ihtiyaçlarının giderilmesine gayret ediyoruz.

Bölgeye giden arkadaşlarımızın, yöneticilerimizin ve kamu kuruluşlarımızın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Almış olduğumuz karar doğrultusunda “Başkentimize göç etmek mecburiyetinde kalan vatandaşlarımızın ikametlerine, iaşe ve barınmalarına, öğrenim çağındaki çocukların eğitim ve öğretimlerine katkı vermek, yatarak ya da ayakta tedavi görenlerin ihtiyaçlarını karşılamak, depremzedelerin normal hayata dönmelerine yönelik sosyal-psikolojik destek sağlamak için yetkili kurumlarla, kişilerle ve STK’larla ortaklaşa çalışmalarımız devam edecektir.

 Ayrıca bölgede halen faaliyet yürüten kamu kurum, kuruluş ve STK’larla olan irtibatımız devam edecek yapılan çalışmalara gücümüz ve imkanlarımız nispetinde destek olmaya devam edeceğiz.

 Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Mescid-i Aksa’dan semaya yükselerek Yüce Allah’ın rahmeti mağrifet ve müjdesine nail olduğu kutlu Miraç Gecesi vesilesiyle Cenab-ı Hak’tan, deprem felaketi ile zor günler geçirdiğimiz bu dönemde yüreklerimize inşirah ferahlığı vermesini, millet olarak yaralarımızı sarabilmemiz için bizlere güç ve sabır etmesini niyaz ediyoruz.

Bu süreçte bizlere her türlü desteği ve lojistiği  sağlayan eş dost ve akrabalarımıza, kıymetli üyelerimize ,gönüllülerimize hemşerilerimize ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileğiyle gecemiz kutlu olsun.

 Sabırlar ve selametler diliyoruz.