“İlk İşyerim Projesi” kapsamında Gölbaşı’nda bin iş yeri yapılacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında ilk etapta yapılacak olan 10 bin iş yerinin bölge ve iller bazındaki sayıları belli oldu.

GÜNCEL - 05-11-2022 14:32

“İlk İşyerim Projesi” kapsamında Gölbaşı’nda bin iş yeri yapılacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında ilk etapta yapılacak olan 10 bin iş yerinin bölge ve iller bazındaki sayıları belli oldu.

"İlk İş Yerim" kampanyası kapsamında da 50 bin iş yeri yapılması planlanıyor. İlk etapta temeli atılacak 10 bin iş yerinin illere göre dağılımı ise şöyle:

"Ankara 1000, İzmir 700, Adana 500, Bursa 500, Konya 500, Gaziantep 500, Malatya 500, Şanlıurfa 500, Kocaeli 450, Diyarbakır 450, Manisa 350, Eskişehir 350, Kayseri 350, Balıkesir 300, Denizli 300, Mersin 300, Aksaray 270, Erzurum 250, Trabzon 250, Tekirdağ 250, Van 250, Afyonkarahisar 200, Isparta 200, Çorum 200, Sivas 200, Şırnak 150, Kastamonu 100, Samsun 100, Ordu 30."

Ankara’da yapılacak bin işyeri ise Gölbaşı’nda yapılacak, konu ile ilgili Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut’u ziyaret eden, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, TOKİ tarafından yapılacak bin işyerinin yapılacağı yer hakkında Başkan Albut’la görüş alışı verişinde bulundu.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan şu ifadelere yer verdi;

“Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Sn. İsa Albut’u ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘İlk İş Yerim’ projesi kapsamında TOKİ tarafından Gölbaşı’mıza inşa edilmesi planlanan 1000 adet iş yeri hakkında istişare ettik.

İlçemizin gelişimine ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlayacak projemizin ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim.

(Kendilerine ait iş yeri olmayan, ilçemizde(ilimizde) ticari faaliyette bulunan ve başvuru şartlarını sağlayan Gölbaşılı hemşerilerimiz başvurularını 15 Kasım tarihine kadar yapabilirler”

TOKİ işyeri başvuru şartları neler?

Üretim ve istihdama katkıda bulunmak, daha sağlıklı ortamda iş hayatının devamlılığını sağlamak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ'nin başlattığı "İlk İş Yerim" kampanyasından mesleğini fiilen icra eden ilgili oda üyelerinin, vergi mükellefi esnafın ve ustalık veya iş yeri açma belgesi bulunan çalışanların uygun peşinat ve ödeme koşullarıyla faydalandırılması planlanıyor.

Esnafa yönelik 29 ilde oluşturulacak iş yerlerindeki 10 bin iş yeri için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuracaklar için projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartları aranıyor.

Başvuracaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt belgesi, vergi levhası ve e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu gibi belgelerden biri istenecek.

İş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde iş yeri olmaması da gerekiyor.

Satışa sunulan arsa ve iş yerlerinin detaylı listesine "www.toki.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

26-03-2024 - GÜNCEL

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

25-03-2024 - GÜNCEL