Gölbaşı’nda ikamet eden kadınlara Şanlıurfa Kültür turu

Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı’nda ikamet eden 18 yaşından büyük kadınların katılabildiği kültür turlarına devam ediyor.

GÜNCEL - 10-11-2022 14:23

Gölbaşı’nda ikamet eden kadınlara Şanlıurfa Kültür turu

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in öncülüğünde “Zamanda Yolculuk 3 ” adıyla düzenlenen ‘Şanlıurfa Kültür Turu’’ gezisi ilk kafilenin gidip dönmesiyle gerçekleşti.

Ankara Gölbaşı topraklarından Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’ya uzanan ve kadınların katılımları ile gerçekleşen yolculuk hakkında konuşan Başkan Şimşek, “Bu coğrafyaya dokunmak ve vatandaşlarımızı tarihin çok önemli bir kesiti ile buluşturmak için ‘Şanlıurfa Kültür Turu’nu geçtiğimiz senelerde hayata geçirmiştik. Gölbaşılı kadınlarımızın bu topraklardaki tarihe tanıklık etmesi bizler için mutluluk verici. Bir “açık hava müzesi” niteliğinde olan Şanlıurfa’nın kadim tarihini, misafirperver halkını, birbirinden lezzetli yöresel tatlarını, muazzam doğasını ve kültürel miraslarını görmek, tarihin yeniden yazıldığı destansı topraklara, Göbeklitepe’ye ve ‘Zamana Dokun’maya gönderdiğimiz kafilelerimizin bu güzel geziden keyif alacağına inanıyorum.” dedi.

İki Yüz Ellişer Kişilik İki Ayrı Kafile Halinde Şanlıurfa Kültür Turu

Başkan Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği Şanlıurfa Kültür Turu’nun artık gelenekselleştiğini belirtti. Başkan Şimşek, “Bu projeyi hayata geçirirken en başından beri amacımız Gölbaşı’nda şehir dışına çıkamayan, farklı coğrafyaları keşfedemeyen kadınlarımıza Gölbaşı Belediyesi olarak bir imkân sunmaktı. Gezimize duyulan ilgi ve katılımdan da oldukça memnunuz. Gölbaşılı kadınlarımıza bunun için çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

26-03-2024 - GÜNCEL

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

25-03-2024 - GÜNCEL