Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı İlçe Başkanlığı tarafından deprem bölgesindeki zor durumda olan depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler bölgeye gönderildi.

"ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANI" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda partili ve vatandaş destek verdi. Getirilen yardımların durumlarına bakılarak gruplandırılması, tekrar paketlenmesi ve düzenlenmesi işlemlerinde yüzlerce kişi elbirliği yaparak 2 gün boyunca geç saatlere kadar çalıştı. Hazırlanan yardım malzemeleri CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Yönetimi Üyeleri, CHP Gölbaşı Meclis Üyeleri,Kadın Kolları, Gençlik Kolları Üyeleri ve gönüllü vatandaşlar tarafından TIR'lara yüklenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere deprem bölgesine gönderildi. Yardım kampanyası kapsamında 3 TIR ve 3 kamyon malzemenin gönderildiği öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde enkaz kaldırılmasında büyük ihtiyaç duyulan iş makinalarının deprem bölgesine gönderilmesini sağladıklarını belirten CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren, evlerini kaybeden ve barınma ihtiyacı bulunan 100 depremzedeyi de Gölbaşı'nda misafir ettiklerini iletti.

Depremin ilk saatlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını belirten Engin Eren, “Yönetim kurulumuz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız ile birlikte vakit kaybetmeden yardım kampanyasını başlattık. Gölbaşılı hemşehrilerimizin yoğun desteğiyle 3 tır ve 3 kamyon dolusu yardım malzemesi temin ettik ve hazırladığımız yardım malzemelerini bölgeye gönderdik. Temel gıda, battaniye, ısıtıcı, kışlık giyim, çocuk bezi, hijyen malzemeleri ve su gönderdik. Gölbaşı halkına teşekkür etmek istiyorum çok büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Şu anda ilçemize gelen 100 kadar depremzedeyi misafir ediyoruz ancak partililerimizin ve vatandaşlarımızın da destekleriyle bu sayıyı artırıyoruz. Barınma ihtiyacı bulunan depremzede kardeşlerimize kucak açacak herkesi destek vermeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.