Gölbaşı’nda uzun yıllardır eğitimcilik ve avukatlık yapan İsmail Demir, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını açıkladı.

2023 Seçimleri içinde Ankara'dan milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yapan Avukat İsmail Demir, Ak Parti Gölbaşı İlçe Yönetimi’nde yer aldı. Ak Parti İlçe Yönetiminde Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İsmail Demir ilçe başkanı Selim Akceylan’a istifasını sunarak, milletvekili aday adayı oldu.

BU AZİZ MİLLETE BORCUMUZ VAR

Avukat İsmail Demir ülkenin ve şehrin geleceği adına, herkesin  üzerine düşen tarihi sorumluluklar olduğuna dikkat çekerek “ Bu sorumlulukları yerine getirmek için hepimiz gönül birliği içerisinde hareket etmek zorundayız. Siyasetteki en büyük kazanç, milletimizin yaptığı hayır dualardır. Biz, tüm halkın dua ve destekleriyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz millete minnet borcumuz var. Allah çıktığımız yolda başarılı olmayı nasip etsin" dedi.

AVUKAT İSMAİL DEMİR KİMDİR?

1 Ocak 1981'de Van'da doğdu. Babasının adı Abdülkerim, annesinin adı Sinem'dir. 1999 yılında Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünü 2004 yılında tamamladı. 2007 yılında Ekoloji alanında çalışmalar yaptı. 2016 yılında hem Hukuk Fakültesi hem de İşletme Fakültesini bitirdi. Orta Düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Demir, evli ve 3 çocuk babasıdır. 2017 yılından beri AK PARTİ Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda çeşitli görevler aldı. Teşkilat Başkanlığı Ekonomi İşler Başkanlığı Seçim İşleri Başkanlığı SKM Başkanlığı bu görevlerden bazılarıdır. Demir, 23 yıldır Ankara'da ikamet etmektedir.

EĞİTİM

1999 Atatürk Anadolu Lisesi 2004 Cumhuriyet Üniversitesi Biyoloji 2016 Anadolu Üniversitesi İşletme 2016 Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

İŞ DENEYİMİ

2004 - 2007 Başkent Eğitim Kurumları Öğretmen

2007 – 2016 Gelişim Eğitim Kurumları Kurucu Müdür

2016 – Devam etmekte Gölbaşı Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

2016 - Devam Etmekte Demir & Solmaz Hukuk Bürosu Kurucu Avukat