AGROTEC 25. Uluslararası Tarım Fuarında, inek sağma ve Höşmerim tatlısı yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Tarım Fuarına Ankara Vali Yardımcısı Cihangir Güler, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz, TKDK Başkanı Muhammed Adak, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, ilçe protokolü, muhtarlar, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediyesinin gerçekleştirdiği projeler ile Gölbaşı’nın hak ettiği noktaya doğru geldiğini söyledi.

Fuarın amacının çiftçilere her konuda destek olmak olduğunu söyleyen Başkan Şimşek, “Geçen sene 475 tane çiftçimize tohum desteği verdik, bu tohumlar Gölbaşı ilçemizde yetişen tohumlardı. Ücretsiz şekilde hibe ettiğimiz tohumları çiftçilerimiz toprakla buluşturdu, bu sene biçimini yaptık ve çok fazla verim aldık” dedi. Önümüzdeki Ekim ayında yine çiftçilere tohum hibe edileceğini açıklayan Şimşek, destekledikleri çiftçi sayısını da 1075’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

AGROTEC 2022 25. Uluslararası Tarım Fuarı, yerli ve yabancı pek çok katılımcıyı bir araya getiriyor. Hedeflerinin 100 bin kişiyi Gölbaşı’nda ağırlamak olduğunu belirten Başkan Şimşek, bu sayede Ankara’nın ve Gölbaşı’nın ekonomisine katkı yapılacağını vurguladı. Gelen turistlerin Gölbaşı’nın güzelliklerini görmelerini amaçladıklarını anlatan Şimşek, “Ankara’yı turizm cenneti yapma yolundaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu konuşmasında, fuarın tarıma büyük katkı sağlayacağını söyleyerek Gölbaşı Belediyesi’ne ve Başkan Ramazan Şimşek’e fuara  ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.

Ankara Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz ise “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üreticimizi desteklemeye devam ediyoruz. Ankara’da 2021 yılında çiftçilerimize hibe olarak 700 milyon TL nakdi destek sağladık. Bu rakamın 2022 yılında bir milyar TL’yi bulacak.  Yani çiftçimiz üretiyor bakanlığımız destekliyor. Yapılan bu destekler ve bu tür fuarlar üretime de yansıyor. Ankara’da bundan 10 yıl öncesine göre büyük ve küçükbaş hayvan varlığı yaklaşık 3 katı artmıştır. 2004 yılında 200 bin olan büyükbaş hayvan varlığı şuanda 612 bine çıkmış,600 bin olan küçükbaş hayvan varlığı ise 2 milyon 200 bindir. Aslında üretim arttı ama buna pareler olarak tüketimde arttı. Dünyada ki gelişmelere bakıldığında tarım bizim için olmazsa olmaz bir konumdadır” dedi.

Gölbaşı’nda Tarım Lisesi olduğunu söyleyen Korkmaz, bu konudaki destekleri için Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak 220 firma, 500’den fazla markanın katıldığı AGROTEC 2022 25. Uluslararası Tarım Fuarı açılışı yapılarak fuar alanı gezildi. Fuar, Gölbaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya Yolu 10. Km Oğulbey’de bulunan Gölbaşı Belediyesi Fuar Alanı’nda 18 Eylül’e kadar açık olacak.