ATATÜRK KİTAPLIĞI KEÇİÖRENLİLERİN HİZMETİNE SUNULDU

Atatürk Araştırma Merkezi Atatürk Kitaplığı, Cumhuriyet Kulesi 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde açıldı

YEREL - 29-09-2026 09:25

Atatürk Araştırma Merkezi Atatürk Kitaplığı, Cumhuriyet Kulesi 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde açıldı

Keçiören Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Cumhuriyet Kulesi 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından oluşturulan Atatürk Kitaplığı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taylan Yağmur, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç ile çok sayıda davetli ve kütüphane kullanıcısı katıldı.

567 KİTAP KÜTÜPHANE KULLANICILARININ HİZMETİNE SUNULDU

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından Atatürk Cumhuriyet Kulesi 100. Yıl Halk Kütüphanesi’ne bağışlanan 567 kitap, kütüphane bünyesinde oluşturulan Atatürk Araştırma Merkezi Kitaplığı bölümünde okuyucuların hizmetine sunuldu. Bağışlanan eserlerle birlikte kütüphanenin Cumhuriyet tarihi ve Atatürk araştırmaları alanındaki koleksiyonu da zenginleştirildi.

“ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN ÇALIŞMALARI KEÇİÖREN HALKIYLA BULUŞTU”

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taylan Yağmur, açılış programında yaptığı konuşmada Atatürk Araştırma Merkezi’nin çalışmalarının Keçiören halkıyla buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yağmur, “Atatürk Araştırma Merkezi’nin çok ciddi çalışmaları ve içerikleri mevcut. Bunları Keçiören halkıyla buluşturabilmemiz adına bizlerle beraber gerçekleştirmiş oldukları bu çalışma için başta Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç’a ve tüm emektarlara şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK KİTAPLIĞIMIZ, ANKARALILARA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç da konuşmasında, merkezin sahip olduğu kitap, ansiklopedi ve bilimsel çalışmaların toplumla buluşturulmasının önemine değindi.

Kılınç, Atatürk, Millî Mücadele ve Cumhuriyet tarihi alanında çalışmalar yürüten anayasal bir kurum olarak, hazırlanan nitelikli çalışmaların kamuoyuna daha hızlı ulaştırılması amacıyla belediyelerle çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Keçiören Belediyesi ile gerçekleştirilen bilimsel etkinliklere bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Kılınç, kitapların Keçiören Belediyesi bünyesindeki kütüphanede okuyucularla buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kılınç, “Bu vesileyle Keçiören Belediyemize, Belediye Başkanımız Dr. Mesut Özarslan’a ve Belediye Başkan Yardımcılarımıza bizlere göstermiş oldukları ilgi, nezaket ve hassasiyetten ötürü çok teşekkür ediyorum. Atatürk Kitaplığımızın toplumumuza, Ankaralılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

ATATÜRK KİTAPLIĞI ZİYARETÇİLERE TANITILDI

Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taylan Yağmur ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılınç tarafından Atatürk Kitaplığı’nın açılışı yapıldı.

Prof. Dr. Ahmet Kılınç, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi alanındaki araştırmalara katkı sunması amacıyla oluşturulan kitaplık bölümünü katılımcılara tanıttı. Kitaplığın ve kütüphanenin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Günün Diğer Haberleri