Ahmet Özbek'ten belediyenin mali durumu hakkında değerlendirme

Gölbaşı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu adına konuşan Ahmet Özbek , belediyenin mali durumu ve hizmetlerine ilişkin önemli konuları gündeme getirdi.

SİYASET - 09-05-2024 11:14

Gölbaşı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu adına konuşan Ahmet Özbek , belediyenin mali durumu ve hizmetlerine ilişkin önemli konuları gündeme getirdi.

Ahmet Özbek sözleşmesi biten BELLAS personellerinin çıkarılmasına yönelik gerçekleştirdiği konuşmasında; ‘’sanki bu işçiler hiçbir şekilde işe gelmiyor, son dakika işçiler işe alındı ve şuanda da bu işçiler işten çıkarılacak gibi bir algı yaratıldı’’ diyerek şunları söyledi.

Özbek: ‘’İşten çıkarılan personellerle ilgili bizim dikkatimizi şu çekti; bir liste asıldı ve daha sonrasında bu liste sosyal medyada yayınlandı. Öncelikle şunu belirteyim bu işe alınanlarla ilgili benim hiçbir referansım yok. Gölbaşı Belediyesindeki bir işçiye referans olarak herhangi bir istihdam sağlamadım. Ama oradaki arkadaşlarımla ilgili öyle bir algı yaratıldı ki, sanki bu işçiler hiçbir şekilde işe gelmiyor, son dakika işçiler işe alındı ve şu anda da bu işçiler işten çıkarılacak gibi bir algı yaratıldı. Mesela biz Yakup Başkan ile konuştuğumuzda bunun bir hata olduğunu, sözleşme süresi biten işçilerin sözleşmesinin yenilenmeyeceği söylendi. Bu bizim için daha uygun bir üsluptur. Çünkü o listede adı yazan insanlar sonuçta başka bir yerden gelen insanlar değil. Gölbaşı’nda yaşayan, Gölbaşı’nın evlatları. Belediyemiz kısa süreki işçileri  işe alırken belediyemizin ihtiyacı olan işleri öncelikli halledip daha sonra tekrar işçi sayısını hakkında görüşürüz gibi düşünmüş olabilirler. Bu anlamda kısa süreli işçi almış olabilirler. Çünkü yapmış olduğum ufak bir araştırmayla, bu arkadaşlar içerisinde bazı birimlerde çalışan arkadaşlar işi sırtlamışlar. Buradan aldığı maaşı, parayı sonuna kadar hak eden, helal olarak kazanan arkadaşlar. O yüzden bu yanlışı düzeltmek bizlere düşer.  Bu arkadaşlar arasında bir araştırma yapmak lazım, bu arkadaşlar verimli mi, nerelerde çalışıyorlar ne yapıyorlar. Daha sonra bu arkadaşlar arasından işci çıkarıldıktan sonra hizmette bir aksama olacak mı bu aksama Gölbaşı halkına yansıyacak mı bunlara bakmak lazım. ‘’

HAY HAY SİZ DAHA GÜZEL YÖNETİRSİNİZ, BUYRUN YÖNETİN

AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Özbek konuşmasının devamında belediyenin mali durumu hakkında ‘’ evet belediyemizin borcu var. Eğer başka bir iddianız varsa belgelerle ilgili kurumlara giderek şikayet edebilirsiniz.’’ Diyerek şunları söyledi.

‘’Saolsun başkanımız bize tüm tabloyu gösterdi detaylarıyla. Borç durumu nedir, şu an ne durumdayız bir sunum yapıp bilgilendirdiler. Aslında bu sadece Gölbaşı Belediyesiyle ilgili değil, tüm belediyelerle ilgili yapılan bir algı. İncelendiğinde borçsuz belediye ben görmedim. Önceki belediye başkanlarımıza da baktığımızda ben borçsuz devreden görmedim. Biz burada Pazartesi günü satış yetkisi verdik, benim nezdinde oranın yarım milyona yakın bir değeri var. Dolayısıyla satarsınız, borcu öder kapatırsınız. Eğer biz çok dillendirmeye başlarsak, Gölbaşımıza yanlış yansıyabilir. Sürekli buranın borçlu olduğundan bahsedersek, öncelikle vatandaşım beklentisi azalır. Ev alacak kişi Gölbaşı’ndan ev almaktan vazgeçer. Bu belediye borçluymuş benim sokağımı, kaldırımımı yapamaz, dükkan almak, istemez yatırım yapmaz. O yüzden negatif bir etki yaratabilir. Bir diğer negatif etki de şu olur; yaz geliyor burada bir etkinlik yapıldığında ya da bir sanatçı getirileceği zaman, Gölbaşı’na bir çivi bile çakmadılar fakat sanatçı getiriyorlar diyebilirler. Dolayısıyla bizim ricamız şu; evet belediyemizin borcu var. Eğer başka bir iddianız varsa belgelerle ilgili kurumlara giderek şikayet edebilirsiniz. O dönemki meclis üyesi arkadaşlarında yanlış yaptığı işler, imzalar varsa oda hukuki sürece dahil olabilir. O yüzden bunun çok fazla dillendirilmesi hoş olmaz. Vatandaşımızın bizden hiçbir beklentisi olmaz. O yüzden bizim sorumlu olduğumuz beş yıl başladı. Beş yıl sonra şu an içinde bulunduğumuz durumdan sınav olacağız. O yüzden önümüze bakarak ve negatif olan şeyleri geride bırakarak daha güzel nasıl yönetebiliriz ona bakalım. Önce ki dönemin yönetiminde aksaklıklar olmuş olabilir, güzel yönetilmemiş olabilir siz bunu böyle iddia ediyorsunuz. Hay hay siz daha güzel yönetirsiniz, buyrun yönetin. Daha güzel işler yapalım, bizde sizin yanınızda olalım.

Günün Diğer Haberleri